0224-218130 info@dslverhuur.nl

VAN DISCO ’83

NAAR

2017

1983

In 1983 kwamen twee jongens op het idee om samen een drive-in-show te starten. Joop Stringer en Ad Gomes konden elkaar uit de in die tijd zeer populaire piratenwereld. Beide zaten zij bij het station “Aurora”. Een naam verzinnen was geen makkelijke opgaven: Paradise ?, Flamingo ?. Geen naam en toch al wat draai werk dat kon eigenlijk niet. In het buurtcentrum was een zaaltje gevestigd, “Zaal 83”. Toen zij gevraagd werden om hier te draaien kwamen zij op het idee om de naam DISCO ’83 te gaan voeren. De eerste problemen deden zich al gauw voor, apparatuur was niet het probleem maar het vervoer als je beiden alleen maar in het bezit bent van een fiets en de leeftijd voor het rijden van een auto bij Ad zeker nog 5 jaar zou duren. Gelukkig bood vader Jaap Gomes uitkomst om met zijn stationwagen de spullen te vervoeren. Op 10 Maart 1984 trad Disco’83 officieel op en vele avonden zouden volgen. Dit waren onze eerste primitieve stappen in de wereld van het geluid en licht. Let even op Ad in het gele sweatertje.

1984-1991

In het begin stond de discoshow voornamelijk op schoolfeestjes en trouwerijen. Er kwam een nieuw discomeubel in 1985 en wordt er met het geld wat verdiend wordt op de feesten al snel andere apparatuur gekocht. De apparatuur wordt vervoerd in een Lite-ace busje met een kleine aanhanger. In 1987 besluit Joop om het voor gezien te houden, vriendin, ander werk, en andere hobby’s. Ad besluit dan om samen met zijn vader door te gaan. Om te draaien wordt Michel Polder gevraagd en Gert-Jan Gomes, de broer van Ad, gaat helpen. Er worden nog wat aanpassingen aan het discomeubel gedaan.

In 1989 wordt er een nieuwe S.A. geluidsinstallatie gekocht en wordt er weer een ander discomeubel gebouwd. De kleine aanhanger is dan veel te klein en er wordt een grotere gekocht. Het werk breidt zich in deze jaren steeds meer uit. Ook komen er vele DJ’s en vele gaan ook weer. Het werk wordt steeds meer verdeeld: Jaap promotie en boekingen, Ad veel DJ werk en apparatuur en Gert-Jan vindt alleen de techniek maar leuk en houdt zich voornamelijk bezig met apparatuur kopen en instellen en bedienen van de lichtshow. Het versterken van bands lijkt hem wel wat en we gaan ons dan ook op deze markt storten. Na vele slopende jaren heeft de lite-ace het dan begeven en wordt er een MD 307 gekocht.

1992-1997

In 1992 gebeurt er veel. Er wordt een pand op het industrieterrein gehuurd en Jaap komt te overlijden. Ad en Gert-Jan nemen de draad echter snel weer op. De afdeling P.A. verhuur groeit erg snel, er komen vaste bands. Ook wordt er een afdeling opgezet met losse verhuur, daar kunnen DJ’s en andere geluidsbedrijven spullen inhuren. Ook wordt er nog een keer een nieuw disco meubel gebouwd die multifunctioneel inzetbaar is. De naam Disco’83 wordt veranderd in DSL Geluids- & Lichtverhuur omdat disco de lading wat het bedrijf doet niet goed meer dekt. Het pand wordt al weer te klein, er kwam het G-One Force Systeem (eigen ontworpen geluidinstallatie van Gert-Jan) en er worden P.A. installaties in het gehele land verhuurd. Er komt een Mercedes vrachtwagen bij en eind 1996 betrekken we het pand op de Wittepaal 50J.

1998-2007

De producties die we doen worden steeds groter. Er wordt veel geïnvesteerd in nieuwe apparatuur.
Gert-Jan bouwt met zijn opgedane kennis het G-One Touring system. Een groot geluid system waar we voorlopig weer mee vooruit kunnen.
Er is tevens in deze jaren een verschuiving binnen het bedrijf zichtbaar.
Drive-in-shows worden bijna niet meer verhuurd, daarvoor in de plaats komen er steeds meer grote evenementen, van jazz- en popfestivals tot Housefeesten.
Door de groei is het bedrijfspand weer te klein geworden en wordt het pand dat grenst aan het huidige pand er bij gehuurd.
Ook het wagen park en personeel breidt uit.

2008-2009

Steeds meer wordt de stap naar de grote merken gemaakt, We besluiten dan ook, om na 10 jaar met ons eigen merk G-One te hebben gewerkt, over te stappen op Martin Audio.
Een zeer gerenommeerd merk op gebied van live versterking.

In 2008 zijn we hard op zoek naar een nieuw bedrijfspand in Schagen, tot die tijd hebben we voor het licht nog maar een aparte loods bij gehuurd.
1 Januari 2009 is het zover, na een flinke verbouwing betrekken we een nieuw pand op De Fok 23 in Schagen.

2010-2015

Digitaal is de toekomst, zo ook in het geluid. Een mooi aantal digitale mengtafels worden aangeschaft; Yamaha M7CL 48 kanalen, Yamaha LS9 16 kanalen en een Digico SD8 60 kanalen en de SD11 32 kanalen De ingeslagen weg met Martin Audio is ook niet meer te stoppen, Met o.a. Blackline H3T+/S18+/F12+/F15+, Wavefront W8C/W8CS/WSX/WS218X en uit de monitor range de LE1200 en LE1500. Ook is er in 2011 een Martin Line array aangeschaft. Het betreft hier de W8LC versie.

De lichtafdeling breidt ook nog steeds uit met o.a. Martin krypton / Wash 250, Active sunstrips, Buitenverlichting, Avolites Pearl Tiger / Tiger touch en de Expert.

Naast de vele popconcerten, bedrijfspresentaties en festivals die wij doen, nemen de theatertours een steeds belangrijkere rol in op de verhuur afdeling.

2016 tot heden

In 2015 wordt er door DSL als eerste in Nederland geïnvesteerd in het MLA mini systeem van Martin Audio.
De vraag naar digitale mengtafels blijft maar groeien, het assortiment word daarom uitgebreid met een Digico SD8 , Digico SD11 en de Digico S21.  Daarnaast zijn de zenders van de ULXD serie ook niet meer te weg te denken uit ons assortiment, die tevens zijn weg vinden in het theater.

De lichtafdeling breid ook uit! Omdat er vraag is naar diverse lichttafels heeft DSL uitgebreid naar: Avolites Quartz, Titan Mobile Wing en de RoadHog 4. Daarnaast mogen de spots ook niet achterblijven, daarom de koop van: Martin Quantum profile, Robe Pointe en de Robe Patt 2013

Door al deze en meerdere uitbreidingen is het pand te klein geworden, daarom is er in November 2015 een verdiepingsvloer van 400m2 bij geplaatst in het magazijn. En als je meer spullen hebt dan kom je automatisch ook bij dat het transport wat te klein wordt…. Dus al dus heeft DSL nu ook een trekker trailer combinatie in het wagenpark toegevoegd.

In 2018 wordt er een Martin Audio WPC / SXH line array systeem aangeschaft. 
Omdat de vraag naar diverse digitale mengtafels maar blijft groeien komen er een groot aantal Allen & Heath mengtafels bij namelijk de S7000, C2500, Avantis, SQ5 en SQ6.

Door de jaren langen ervaring werken wij vooral met betrouwbare merken zoals:

Geluid:

AKG, Audac, Allen & Heath, Aphex, Avelon, Audio technica, ASL intercoms, BSS, Beyer, Countryman, Dateq, DBX, Digico, DPA, Drawmer, Electrovoice, Focusrite, G-One Sound Systems, Lexicon, Martin audio, Neumann, Peavey, Pioneer, QSC, RCF, Roland, Shure, Soundcraft, Sound Projects, Sennheiser, Sony, Tasker, TC-Electronics, Technics, XTA, Yamaha.

Licht:

Avolites, ADB, Admiral, Abstract, CCT, CLS, CLF, CM Lodestar, Dalton, Dateq, ETC, Eurolift, Griven, Ianiro, IES, JB Lighting, Jem, High-end systems, MA lighting, Martin, Movitec, Optikinetics, Prolyte, Robe, Selecon, Showtec, SGM, Swefog, Thomas, TTL, Visual productions, VMB, Zero 88.