+31(0) 224-218130 info@dslverhuur.nl

Jeroen Zijlstra ” Gebed zonder band “

Theatertour ” Gebed zonder band, gered door de band ”

Gebed zonder band is een programma waarvoor Zijlstra liederen schreef die dicht bij hem zelf bleven. Als improviserend musicus, met een verleden als Noordzeevisser, blijft Zijlstra scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan. Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won.
Voor zijn ‘maritieme kleinkunstjazz’ kreeg het oeuvre van Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs. Sinds 1998 toert zanger, tekstschrijver en trompettist Jeroen Zijlstra onafgebroken en met veel succes langs de Nederlandse podia.

Gered door de Band

In een aantal theaters zal Jeroen Zijlstra te zien mét zijn voltallige band. Voor de pauze speelt Jeroen Zijlstra solo en na de pauze wordt hij Gered door de band. Zijn vertrouwde muzikanten begeleiden hem op saxen, piano, toetsen, bas en contrabas, drums, percussie.

DSL Geluids- & Lichtverhuur verzorgt tijdens deze tour de techniek.

Geluid:

DigiCo S21
Altiverb
Martin Audio LE1200
Microfoon pakket met o.a.:
M88, MD441, DPA 4099, Audix sc25, AKG 535, Neumann 184, Radial Super Fly.

Band:

Jeroen Zijlstra – Zang & Trompet
Pieter-Jan Cramer – Vleugel, Key, Harmonica, Zang
Jan Menu – Sax, Zang
Nout Ingerhous – Drum, Zang
Edwin Wieringa – Bas, Zang

Techniek

Ad Gomes