+31(0) 224-218130 info@dslverhuur.nl

World War One Project

Tijdens de Monumentendag werd een speciale editie van 30 minuten in de voormalige wapenfabriek van het Fort van Amsterdam gespeeld van het World War One Project.

’World War One Project’ is een aangrijpende voorstelling die uitblinkt door zijn muzikale kwaliteit en literaire gelaagdheid. Een voorstelling ook vol verrassende wendingen, van ingetogen intimiteit tot overdonderend oergeweld.

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. Ter herinnering aan deze gebeurtenis heeft componist, arrangeur en bigbandleider Konrad Koselleck het ‘World War One Project’ geïnitieerd.
Op plaatsen waar de Grote Oorlog nog leeft, zoals in Huis Doorn en op de Militaire begraafplaats van Ysselsteyn, speelt bandleider Koselleck samen met zijn 17 topmusici, zangeres/ actrice Ellen ten Damme en cabaretier/muzikant Vincent Bijlo deze muzikale voorstelling met een documentair karakter. Samen hebben zij het gewaagd om één van de bloedigste en ingrijpendste gebeurtenissen uit de vorige eeuw als vertrekpunt te nemen voor een nieuw muzikaal drama.

Het World War One Project herdenkt 100 jaar Eerste Wereldoorlog, geeft de gesneuvelde soldaten een stem in een pleidooi tegen alle oorlogen, nationalisme, populisme en uitsluiting. Opdat de geschiedenis zich niet herhaalt.
Hoewel in de eerste opzet het project zich richtte op het herdenken van de Eerste Wereldoorlog, en de lessen die geleerd kunnen worden uit deze periode, hebben recente ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld in Oekraïne aangetoond dat er nog steeds niet zo heel veel voor nodig is om een conflict te laten escaleren. Er gaan weer stemmen op om de bezuinigingen op het leger terug te draaien, en de eerste oproepen om “de mariniers er maar op af te sturen” zijn al in de pers verschenen. ‘ Is de crash van MH17 de Frans Ferdinand van 2014?’, vraagt Vincent Bijlo zich tijdens de voorstelling hardop af.

DSL Geluids & Lichtverhuur werd gevraagd om op deze akoestisch lastig locatie de techniek te verzorgen.

Met de inzet van het Martin Audio MLA systeem en Martin Audio DD6 en het inhangen van vele doeken kregen we de akoestiek onder controle. Technicus Phillip ten Brink was erg tevreden over geluid en de klank van het MLA Systeem.

Naast het Martin Audio MLA Mini System gebruikte we o.a. nog:

 

Geluid:

Digico SD11 met Altiverb
Martin Audio DD6
Martin Audio LE1500, LE1200
AKG 214, 414
Beyer M88
Neumann 184
Draadloze systemen Shure ULXD:
Shure KSM9, Beta58
Beltpack met Countryman E-6

Licht:

ADB F101
Par 56 spots
CLF color 12

Diverse:

32 meter Pipe & Drape
80 meter Backdrop